A A+ A++
photo
Autor: Aleksandra Lipczyńska Publikacja: 16.09.2020 Aktualizacja: 31.03.2021

Diagnostyka działania wentylacji kuchni w schronisku górskim

Katedra Ogrzewnictwa, Wentylacji i Techniki Odpylania została poproszona o diagnostykę systemu wentylacji kuchni oraz baru w schronisku w Morskim Oku. Efektem badań będzie raport opisujący stan instalacji oraz propozycja usprawnienia jej działania.

 

W dniach 16-17 maja rozpoczęły się badania działania wentylacji w kuchni w schronisku w Morskim Oku. Wykonano inwentaryzacje instalacji wentylacji mechanicznej w kuchni oraz w barze znajdującym sie w przyziemiu. Przeprowadzono również wstępne pomiary prędkości przepływu powietrza w strefie działania okapów kuchennych oraz w miejscach napływu powietrza do kuchni. Za pomocą ręcznej wytwornicy dymu zbadano także kierunek przepływu powietrza w otoczeniu okapów kuchennych oraz pod nimi.

Badania będą kontynuowane podczas kolejnego wyjazdu. Ostatecznym ich celem jest opracowanie raportu o stanie działania instalacji wentylacji mechanicznej kuchni w schronisku. Zaproponowane zostaną metody poprawy działania instalacji oraz być może nowe koncepcje jej rozwiązania.

 

 
Udostępnij:fbtwitter

Najnowsze aktualności

Pokaż wszystkie
photo

IX KONGRES PORT PC “Pompy ciepła na fali renowacji” - 17 czerwca 2021 r.

Aleksandra Lipczyńska
2021-05-20 13:43:35
2021-05-20 14:40:06
20.05.2021
photo

Finał programu AEC Global Teamwork Standford University

Aleksandra Lipczyńska
2021-05-20 14:49:52
2021-05-20 14:58:41
20.05.2021
photo

Webinarium: Samochody elektryczne a bezpieczeństwo pożarowe garaży 18.06.2021 r.

Aleksandra Lipczyńska
2021-05-20 09:47:23
2021-05-20 15:04:21
20.05.2021
photo

TRENDY HVAC: KIERUNKI – WYZWANIA – PERSPEKTYWY - 21 maja 2021 r.

Aleksandra Lipczyńska
2021-05-18 10:32:19
2021-05-20 14:40:17
18.05.2021
2 z 15

Więcej aktualności

© Politechnika Śląska

Ogólna klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych osobowych przez Politechnikę Śląską

Całkowitą odpowiedzialność za poprawność, aktualność i zgodność z przepisami prawa materiałów publikowanych za pośrednictwem serwisu internetowego Politechniki Śląskiej ponoszą ich autorzy - jednostki organizacyjne, w których materiały informacyjne wytworzono. Prowadzenie: Centrum Informatyczne Politechniki Śląskiej (www@polsl.pl)

Zasady wykorzystywania „ciasteczek” (ang. cookies) w serwisach internetowych Politechniki Śląskiej

Deklaracja dostępności

„E-Politechnika Śląska - utworzenie platformy elektronicznych usług publicznych Politechniki Śląskiej”

Fundusze Europejskie
Fundusze Europejskie
Fundusze Europejskie
Fundusze Europejskie