Start - Aktualnosci

Politechnika Śląska wspiera rozwój wiedzy o odpowiedzialnej produkcji i konsumpcji
Badania nad innowacjami, w tym społecznymi, w ograniczaniu marnotrawstwa żywności są kluczowe, ponieważ pozwalają lepiej zrozumieć świadomość, postawy i działania społeczeństwa wobec odpowiedzialnej konsumpcji i produkcji.
Mgr Marta Penkala, doktorantka Wydziału Organizacji i Zarządzania, Katedry Zarządzania, wygłosiła referat pt. „Social Innovation in Tackling Food Waste: Students' Awareness, Attitudes, and Actions Toward Responsible Consumption and Production” podczas 4th International Conference on Responsible Consumption and Production (EURECA-PRO), która odbyła się w dniach 23-24 września 2025 r. na Krecie.
Konferencja była częścią programu EURECA-PRO (European University on Responsible Consumption and Production), zrzeszającego dziewięć europejskich uczelni. Wydarzenie stanowiło platformę wymiany doświadczeń oraz najlepszych praktyk w obszarze zrównoważonego rozwoju, odpowiedzialnej konsumpcji i produkcji oraz innowacji.
Aktualności
Pokaż wszystkie










Więcej aktualności Mniej aktualności