A A+ A++
photo
Autor: Paweł Skóra Publikacja: 17.02.2021 Aktualizacja: 17.02.2021

Publikacje naszych studentów za rok 2020 z Chemii Analitycznej

Wyniki badań prowadzonych przez studentów, np. w ramach prac magisterskich, jak również stażystów zza granicy realizujących w Zespole Chemii Analitycznej, projekty naukowe zostały opublikowane w następujących artykułach:

  1. Płonka, A. Górny, K. Kokoszka, H. Barchańska. Metaboloc profiles on the course of the shikimic acid pathway of Raphanus sativues var. longipinatus exposed to mesotrione and its degradation products. Chemosphere 245 (2020) 125649, IF: 5,778, 100 pkt. (TOP10)
  2. Barchańska, J Tang, X. Fang, M. Danek, J. Płonka, M. Sajdak. Profiling and fingerprinting strategies to assess exposure of edible plants to herbicides. Food Chemistry 335 (2021) 127658, IF: 6,306, 200 pkt. (TOP10)
  3. Bajkacz, K. Rusin, J. Adamek, K. Erfurt, A. Chrobok, Highly efficient extraction procedures based on natural deep eutectic solvents or ionic liquids for determination of 20-hydroxyecdysone in spinach. Molecules 25 (2020) 4736, IF: 3,267, 100 pkt.
  4. Bajkacz, J. Adamek, A. Sobska, Application of deep eutectic solvents and ionic liquids in the extraction of catechins from tea. Molecules 25 (2020) 3216, IF: 3,267,
    100 pkt.
Udostępnij:fbtwitter

Aktualności

Pokaż wszystkie
photo

Zaproszenie na konferencję COPM’2024

Katarzyna Krukiewicz
2024-04-18 21:56:05
2024-04-18 22:06:19
18.04.2024
photo

Livestream z okazji Dnia Świadomości Korozyjnej 2024

Maciej Sowa
2024-04-17 11:50:24
2024-04-17 11:59:44
17.04.2024
photo

Międzynarodowy Dzień Świadomości Korozyjnej 2024

Maciej Sowa
2024-03-28 16:07:30
2024-03-28 16:29:52
28.03.2024
photo

Kolejna wychowanka Zespołu Elektrochemii awansowała do stopnia naukowego doktora!

Maciej Sowa
2024-02-26 14:09:00
2024-03-11 14:24:29
26.02.2024

Więcej aktualności

Wydarzenia

Pokaż wszystkie

© Politechnika Śląska

Ogólna klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych osobowych przez Politechnikę Śląską

Całkowitą odpowiedzialność za poprawność, aktualność i zgodność z przepisami prawa materiałów publikowanych za pośrednictwem serwisu internetowego Politechniki Śląskiej ponoszą ich autorzy - jednostki organizacyjne, w których materiały informacyjne wytworzono. Prowadzenie: Centrum Informatyczne Politechniki Śląskiej (www@polsl.pl)

Zasady wykorzystywania „ciasteczek” (ang. cookies) w serwisach internetowych Politechniki Śląskiej

Deklaracja dostępności

„E-Politechnika Śląska - utworzenie platformy elektronicznych usług publicznych Politechniki Śląskiej”

Fundusze Europejskie
Fundusze Europejskie
Fundusze Europejskie
Fundusze Europejskie