Autor: Jolanta Skwaradowska     Publikacja: 30.11.2022

Konferencja tematyczna POB5

1 grudnia 2022 roku odbędzie się III edycja konferencji tematycznej POB5. Spotkanie zaplanowano w trybie hybrydowym. 

Konferencja dotyczyć będzie:   

  • Podobszaru 9: społeczno-kulturowe i metodologiczne wyzwania Przemysłu 4.0 – koordynator: dr hab. Małgorzata Dobrowolska, prof.PŚ malgorzata.dobrowolska@polsl.pl
  • Podobszaru 10: projektowanie i konstruowanie (budowa maszyn i urządzeń, projektowanie obiektów architektonicznych, wzornictwo przemysłowe) – koordynator: dr hab. inż. Marek Wyleżoł, prof.PŚ  marek.wylezol@polsl.pl

Konferencja odbędzie się 1 grudnia 2022 od godz. 15.15 w trybie hybrydowym, prezentacje mogą być wygłaszane w języku angielskim lub polskim. Gościem specjalnym będzie prof. Sonia Massari, Department of Agriculture, Food and Environment, Pisa University, Italy FORK (Food Design For Opportunities Research and Knowledge). Profesor jest jednym z nielicznych w Europie ekspertów w obszarze określanym jako "food design". Od wielu lat zajmuje się zagadnieniami bardzo szeroko pojętego projektowania związanego z żywnością.

Link do spotkania został rozesłany do osób, które są zarejestrowane grupie POB5. Osoby, które nie otrzymały linku, a chciałyby uczestniczyć w spotkaniu, proszone są o przesłanie informacji na adres pob5@polsl.pl.

PROGRAM

godzina 15.15 Wprowadzenie do tematyki konferencji 

Prowadzenie: dr hab. inż. Marek Wyleżoł, prof. PŚ oraz dr hab. inż. Anna Timofiejczuk, prof.PŚ

godzina 15.45 Wspieranie procesów transformacji cyfrowej przedsiębiorstw przemysłowych, Łukasz Górecki, Klaster SA&AM, KSSE

godzina 16.00 Projekt Phoenix MK III – funkcjonalność i forma, Jakub Gurgul, Andrzej Jałowiecki, WMT

godzina 16.15 Modelowanie powierzchniowe klasy A na przykładzie poszycia bolidu klasy Formula Student, Ewa Kocyan, WMT

godzina 16.30 Czynnik ludzki w Przemyśle 4.0/5.0, Bożena Gajdzik, Joanna Lisok, Monika Hyrcza-Michalska, WOiZ, WIM

godzina 16.45 Modyfikacja systemu ERP w warunkach implementacji technologii Przemysłu 4.0, Bożena Gajdzik, Joanna Lisok, Hana Štverková, Monika Hyrcza-Michalska, WOiZ, WIM

godzina 17.00 Podsumowanie spotkania.

© Politechnika Śląska

Ogólna klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych osobowych przez Politechnikę Śląską

Całkowitą odpowiedzialność za poprawność, aktualność i zgodność z przepisami prawa materiałów publikowanych za pośrednictwem serwisu internetowego Politechniki Śląskiej ponoszą ich autorzy - jednostki organizacyjne, w których materiały informacyjne wytworzono. Prowadzenie: Centrum Informatyczne Politechniki Śląskiej (www@polsl.pl)

Zasady wykorzystywania „ciasteczek” (ang. cookies) w serwisach internetowych Politechniki Śląskiej

Deklaracja dostępności

„E-Politechnika Śląska - utworzenie platformy elektronicznych usług publicznych Politechniki Śląskiej”

Fundusze Europejskie
Fundusze Europejskie
Fundusze Europejskie
Fundusze Europejskie