A A+ A++
photo
Autor: Anna Nieznalska Publikacja: 28.03.2022 Aktualizacja: 28.03.2022

Zmiana obostrzeń i poziomu zagrożenia COVID-19 w Uczelni

Od 28.03.2022 r. w Uczelni zmieniono poziom zagrożenia COVID-19 na poziom 0. Złagodzono też obostrzenia sanitarne.

W związku z uchyleniem Zarządzenia nr 182/2021 Rektora Politechniki Śląskiej Inspektorat BHP informuje, iż w Uczelni złagodzono obostrzenia sanitarne.


Na chwilę obecną zniesiono w obiektach Politechniki Śląskiej:

  • nakaz zasłaniania nosa i ust za pomocą maski ochronnej,
  • pomiar temperatury przy wejściu do obiektu,
  • limity osób w pomieszczeniach,
  • obowiązek zgłaszania kwarantann i izolacji.

W ramach działań profilaktycznych minimalizujących ryzyko zakażeń wirusem Sars-CoV-2, Inspektorat BHP rekomenduje:

  • stosowanie środków do dezynfekcji rąk,
  • zachowanie dystansu społecznego 1,5 m,
  • wietrzenie pomieszczeń i miejsc pracy,
  • dezynfekcję pomieszczeń i powierzchni dotykowych,
  • stosowanie się do bieżących zaleceń sanitarnych,
  • noszenie maseczek w przestrzeniach zamkniętych przy zwiększonym ryzyku zakażenia.

W Uczelni obowiązuje poziom zagrożenia COVID-19: POZIOM 0

Infografiki do pobrania: 

Poziomy zagrożenia_0.pdf (16,4 kB)

DYSTANSDEZYNFEKCJA.pdf (301,82 kB)

Udostępnij:fbtwitter

Aktualności

Pokaż wszystkie
photo

Nowe regulacje prawne - bhp na stanowisku pracy z monitorem ekranowym

Anna Nieznalska
2024-04-04 10:54:06
2024-04-04 11:06:21
04.04.2024
photo

Bezpiecznej Wielkanocy!

Anna Nieznalska
2024-03-19 09:16:24
2024-03-19 09:21:11
19.03.2024
photo

Szkolenie okresowe BHP dla pracowników - IV 2024

Anna Nieznalska
2024-03-19 08:59:52
2024-03-19 09:15:53
19.03.2024
photo

Szkolenie bhp dla studentów pierwszego roku/ OHS Training Course for Students

Anna Nieznalska
2024-03-04 12:17:56
2024-03-04 12:20:18
04.03.2024

Więcej aktualności

Wydarzenia

Pokaż wszystkie

© Politechnika Śląska

Ogólna klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych osobowych przez Politechnikę Śląską

Całkowitą odpowiedzialność za poprawność, aktualność i zgodność z przepisami prawa materiałów publikowanych za pośrednictwem serwisu internetowego Politechniki Śląskiej ponoszą ich autorzy - jednostki organizacyjne, w których materiały informacyjne wytworzono. Prowadzenie: Centrum Informatyczne Politechniki Śląskiej (www@polsl.pl)

Zasady wykorzystywania „ciasteczek” (ang. cookies) w serwisach internetowych Politechniki Śląskiej

Deklaracja dostępności

„E-Politechnika Śląska - utworzenie platformy elektronicznych usług publicznych Politechniki Śląskiej”

Fundusze Europejskie
Fundusze Europejskie
Fundusze Europejskie
Fundusze Europejskie