Logo Politechniki Śląskiej Politechnika Śląska
BIP   English
szukaj:
Przejdź do wyszukiwania

14 stycznia 2020
Nowa baza czasopism w zasobach Biblioteki Politechniki Śląskiej

Biblioteka Politechniki Śląskiej zaprasza do korzystania z najnowszej bazy obejmującej czasopisma wydawnictwa Taylor & Francis Group. W zasobach znajdują się szeroko cytowane publikacje naukowe z okresu ponad 20 lat.

Biblioteka Politechniki Śląskiej dba o poszerzanie katalogów wiedzy dla pracowników i studentów Uczelni. W ostatnim czasie zawiązała m.in. konsorcjum z wydawnictwem Taylor & Francis Group, uzyskując w tej sposób możliwość korzystania z kolekcji Science and Technology (S&T).

Pakiet oferuje dostęp do ponad 530 recenzowanych czasopism z dziedzin: nauk inżynieryjno - technicznych, informatyki, chemii, nauk biologicznych, inżynierii środowiska, nauk o żywności, matematyki i statystyki, fizyki itd.

Ponad 90% tytułów z kolekcji Science & Technology Library jest indeksowanych w bazie Web of Science – Clarivate Analytics, a około 94% czasopism z pakietu S&T Library znajduje się w wykazie czasopism punktowanych przez MNiSW z 2019 roku.

Większość czasopism publikowana jest we współpracy z renomowanymi towarzystwami i instytucjami naukowymi. Subskrypcja zapewnia dostęp do wydań bieżących oraz archiwalnych, począwszy od 1997 roku.

Listę wszystkich tytułów można znaleźć tutaj.
Zachęcamy do zapoznania się ze szczegółowymi informacjami o korzyściach płynących z dostępu do bazy.

Wiadomość utworzona: 14 stycznia 2020 12:45, autor: Dominika Gnacek
Ostatnia modyfikacja: 14 stycznia 2020 14:53, wykonana przez: Dominika Gnacek
<wrzesień 2020>
PnWtŚrCzPtSoN
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
2829301234
567891011
Admin © Politechnika Śląska
 
Ogólna klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych osobowych przez Politechnikę Śląską
Całkowitą odpowiedzialność za poprawność, aktualność i zgodność z przepisami prawa materiałów publikowanych za pośrednictwem serwisu internetowego Politechniki Śląskiej ponoszą ich autorzy - jednostki organizacyjne, w których materiały informacyjne wytworzono. Prowadzenie: Centrum Informatyczne Politechniki Śląskiej (www@polsl.pl)
Zasady wykorzystywania „ciasteczek” (ang. cookies) w serwisach internetowych Politechniki Śląskiej
Aktualności Uczelniane