Logo Politechniki Śląskiej Politechnika Śląska
BIP   English
szukaj:
Przejdź do wyszukiwania

16 lutego 2016
Mój pomysł na biznes 2016

Można zgłaszać pomysły do 13. edycji konkursu „Mój pomysł na biznes”. Zachęcamy do udziału studentów i pracowników Politechniki Śląskiej oraz absolwentów, którzy nie podjęli jeszcze zatrudnienia. Zgłoszenia przyjmowane są do 29 lutego do godz. 15.00.
 
Celem konkursu „Mój pomysł na biznes” skierowanego do osób indywidualnych i zespołów, których członkowie studiują lub pracują na Politechnice Śląskiej jest pobudzanie innowacyjności i przedsiębiorczości wśród pracowników, studentów i absolwentów uczelni. Dopuszcza się udział absolwentów, którzy do momentu ogłoszenia naboru uczestników nie podjęli zatrudnienia. Zgłaszane do konkursu pomysły mają nadawać się do wdrożenia, wykorzystywać przyjazne środowisku nowoczesne technologie i kreować nowe miejsca pracy.
Zgłoszone do konkursu „Mój pomysł na biznes” oceniać będzie jury, w skład którego wejdą przedstawiciele uczelni oraz przedsiębiorstw zaangażowanych w organizację konkursu. Najlepszym pomysłom przyznane zostaną nagrody i wyróżnienia w formie pieniężnej. Konkurs przebiega w dwóch etapach. Pierwszy – składanie fiszek zawierających krótkie koncepcje działalności potrwa do końca lutego, następnie autorzy wybranych prac przedstawią plany biznesowe szczegółowo opisujące planowane przedsięwzięcia. Konkursowi tradycyjnie towarzyszyć będą warsztaty dla zainteresowanych z zakresu otwierania i prowadzenia własnej firmy, a także indywidualne doradztwo biznesowe i spotkania ze specjalistami w dziedzinie, w jakiej obraca się zgłoszony pomysł.

Wiadomość utworzona: 16 lutego 2016 13:58, autor: Agnieszka Moszczyńska
Admin © Politechnika Śląska
 
Całkowitą odpowiedzialność za poprawność, aktualność i zgodność z przepisami prawa materiałów publikowanych za pośrednictwem serwisu internetowego Politechniki Śląskiej ponoszą ich autorzy - jednostki organizacyjne, w których materiały informacyjne wytworzono. Prowadzenie: Centrum Informatyczne Politechniki Śląskiej (www@polsl.pl)
Zasady wykorzystywania „ciasteczek” (ang. cookies) w serwisach internetowych Politechniki Śląskiej
Aktualności Uczelniane