Medal dla Biblioteki

 


Multiwyszukiwarka zasobów bibliotecznych



PRIMO przez HAN                     Zasoby dostępne w PRIMO

Biblioteka jest czynna:
od poniedziałku do piątku: 8.00 - 16.00
w soboty: 9.00 - 14.00

Uwaga!

Informujemy, że po krótkiej przerwie, system HAN, umożliwiający zdalny dostęp do zasobów elektronicznych Biblioteki, znów działa.

Informujemy, że czasopisma są obecnie udostępniane w Czytelni II, natomiast prace doktorskie w Czytelni I

Zalecamy zapisy online https://opac.bg.polsl.pl/opacbin/wspd_cgi.sh/wo2_frczyt.p. Prosimy o mail do Wypożyczalni bg.wypozycz@polsl.pl z prośbą o aktywację konta. Po otrzymaniu maila potwierdzającego aktywację można zamówić książki. Po odbiór książek należy zgłosić się z legitymacją studencką. Czas odbioru zamówionych książek to 14 dni.

Zwrotów książek można dokonywać również w porach poza otwarciem Biblioteki – do godziny 19.00 – do koszy usytuowanych przy Portierni Biblioteki (wejście główne, ul. Kaszubska 23).

Karty obiegowe można rozliczać drogą mailową bg.wypozycz@polsl.pl.

W przypadku trudności z dotarciem do Biblioteki (choroba, kwarantanna) materiały niezbędne do pracy naukowej, w miarę możliwości, będziemy przesyłać w formie elektronicznej. Kontakt:
tel. 32 237 16 40, mail: bg.czyt1@polsl.pl
lub tel: 32 237 28 86, mail: bg.czyt2@polsl.pl

Rekomendujemy korzystanie ze zbiorów elektronicznych – pracownicy i studenci mają dostęp do baz czasopism i książek z komputerów domowych poprzez system HANinformacja o zdalnym dostępie

Informujemy, że w Bibliotece
obowiązuje poziom zagrożenia pomarańczowy

Szczegółowe zasady korzystania z Biblioteki Politechniki Śląskiej



Wiadomości
Dostęp do systemu informacji prawnej Legalis w 2021 roku

Dostęp do elektronicznej wersji wybranych czasopism Wydawnictwa SIGMA-NOT

Baza ACM DL

Prezentacje internetowe Research. Smarter oraz Akademii Web of Science i InCites



Otwarte dane badawcze - webinarium dla doktorantów

 
Admin © Politechnika Śląska
 
Całkowitą odpowiedzialność za poprawność, aktualność i zgodność z przepisami prawa materiałów publikowanych za pośrednictwem serwisu internetowego Politechniki Śląskiej ponoszą ich autorzy - jednostki organizacyjne, w których materiały informacyjne wytworzono.
Zasady wykorzystywania „ciasteczek” (ang. cookies) w serwisach internetowych Politechniki Śląskiej
Biblioteka Politechniki Śląskiej